search-tražilica bilo čega

Prilagođeno pretraživanje

Popular Posts

May 1, 2013

Piramide u Bosni, ima ih ili nema ih

Pyramids Bosnia.
[primaida+mj.4.jpg][priamida+mj..jpg] Pyramids Bosnia.
Tekst napisan 2009.g. ponovljen zbog  više vaših posjeta:
Marta 2007.g. šetao sam šumama gdje se nalaze i piramide.Slučajno naiđem na jedan tunel koji se nalazi u mjestu Ravne.Pored glavnog puta se vidi ulaz.Nisam ulazio,ali gledao sam na TV Visoko, da nešto ima unutra ,što je veoma zanimljivo.

Prikazuje se tunel visine do 3,5 metara,i puno sporednih tunela koji su nekad davno zatrpani iz nepoznatih razloga.Sretnem jednog čovjeka 50-tih godina,i on gleda ulaz u tunel.Komentarišemo o tenelima i piramidama,te on veli da se on kao dijete zavlačio u taj tunel.I kaže:"kada smo htjeli mi djeca ići na kupanje,uđemo u tunel i izađemo na drugu stranu blizu rijeke Bosne.

To smo stalno radili ,jer je bilo bliže kroz tunel nego putem".Pitam ga kako ste smjeli ulaziti unutra,to je bilo davno,i ja sam znao za taj ulaz ali nisam ulazio.Ko zna kakvih je životinja tu bilo.Kaže taj čovjek da nije bilo ništa."Na nekim mjestima je bilo teško proći,pa smo se provlačili",kaže on.
Još sam od jedne mlađe osobe to čuo poslije.Ali kada to pričam u društvu, niko mi ne vjeruje.

A evo mog tadašnjeg zapisa orginalnog: PIRAMIDE I TUNELI Ulaz na Ravnama je povezan sa Dubočcem prema rijeci Bosni u usjeku između dva brda gdje izlaz ima ,a koji je sada zatrpan vremenom.Djeca su koristila taj tunel igrajući se ,izlazili su na drugu stranu. Neki drugi koji su ulazili u taj tunel ,davnih 80-tih godina,kažu da su vidjeli puno vode u tunelu kao jezero i neki veći zid. Sada neki kažu da imaju željezna vrata u tunelu. Zatim da je centar između piramida na Zbilju kod nečije štale ,te ako se to bude kopalo da će biti katastrofa za Visoko.. 

Sličnih priča ima još.Tako se priča da su prije drugog svjetskog rata Njemački istraživači istraživali ovo područje ,itd. Ova fotografija je napravljena kada je tunel bio još nedirnut.Sada je to sve drugačije.Objavit ću i tu fotografiju i još neke koje sam uradio u zadnje tri godine. Da li je ovo bajka saznat će se uskoro.A vi ,vjerujete li da postoje piramide?
Tunel na Ravnama prije radova Ulaz u jedan od tunela  u kompleksu piramida kod Visokog ,početak radova Vrh Visočice_Piramide Sunca,prije samih radova Dokaz da ima nešto ispod zemlje,tri sloja betona starog hiljadama  godina Opet Visočica,piramida,prije ikakvih radova Gospodin Osmanagić pokazuje slojeve ploća,pravljenih ljudskom rukom
Izgled piramide Sunca kakvu smo  gledali prije ... Današnji izgled ulaza u tunel Ravne,Visoko Visočica,nov.2008.g.- grad Visoki Pogled na Visočicu sa mjesta Vrela,2007.g.

tags:piramide u Bosni,tuneli,

No comments:

Post a Comment